Over ons

Wie zijn wij

Wij zijn Sofra, één van de grootse Turkse zuivelproducenten in Nederland.

Onze missie

Het vergroten van omzet door productinnovatie, gerealiseerd door nieuwe producten en aanpassingen aan huidige producten.

Wat doen we

Sofra maakt Turkse yoghurt en kazen.
Yoghurt: Volle Yoghurt, Ayran
Kazen: Feta kaas, Tulum kaas

Geschiedenis

Sofra Dairy Products B.V. is opgericht in 1996 te Waalwijk door huidig directeur Caner Gürses. Dhr. Gürses behaalde zijn Bachelor of Science aan de Universiteit van Ankara, waarna hij verder ging met een Master of Science in Landbouw aan de Wageningen University & Research. Met veel vakkennis en ambitie richtte hij Sofra op. Sofra begon als een kleinschalige boerderij in Waalwijk waar alleen twee producten werden geproduceerd: yoghurt en kaas. Geleidelijk begon het bedrijf te groeien tot het punt in 2016 waar er werd overgegaan naar een groter filiaal met speciale machines.

Ons proces

01

Verse melk

Elke dag wordt er verse melk geleverd die in onze melktanks worden opgeslagen.

02

Pasteurisatie

Vervolgens wordt het afgevoerd naar een pasteurisatie machine, hierbij wordt de melk langs roestvrijstalen platen geleid bij een temperatuur die rond de 80 graden Celsius ligt. Hierbij worden de meeste bacteriën vernietigd wat de houdbaarheid positief beïnvloed.

03

Homogeniseren

Vanuit de pasteurisatie machine gaat de bewerkte melk naar een homogeniseerder, deze machine zorgt ervoor dat het vet in de melk evenredig verdeeld wordt, waardoor er geen plassen vet ontstaan in het eindproduct. Hierna wordt het melkproduct afgekoeld tot 40 graden Celsius en de yoghurt bacteriën, die lactose omzetten in melkzuur, toegevoegd.

04

Broedcellen

Na het toevoegen van de bacteriën wordt de toekomstige yoghurt verpakt in kunststof containers en geplaatst in broedcellen waarin het 40 graden Celsius is. 40°C is de ideale temperatuur voor de bacteriën om hun werk te doen, waarbij naast het fermenteren het melkproduct hier ook wordt gecoaguleerd. Tijdens het coaguleren binden alle eiwitten aan elkander waardoor het melkproduct verdikt totdat het de dikte van yoghurt heeft.

05

Opslag & verzenden

Nadat de yoghurt de juiste dikte bereikt heeft, wordt het verplaatst naar een gekoelde opslagruimte waar het wacht om verscheept te worden.

06

Ontvangst

Verse yoghurt!!

Private labels
projects-icon
%
Klanttevredenheid
heart-icon
Prijzen
award-icon

Wilt u met ons samenwerken?

Neem direct contact met ons op.